2 Ekim 2014 Perşembe

Kitaplığımdan / William S. Burroughs'dan İçerdeki Kedi


Merhaba arkadaslar, metrobuste okula giderken okuyup bitirdigim William S. Burroughs'dan Içerdeki Kedi adli kitabindan bahsedicem.
Ilk once kitap hakkinda bilgi veriyim.



Arka kapak yazisi: 

Karşıkültürün diğer temsilcileri için bile sıra dışı sayılabilecek deneyimleri ve tuhaf zekasıyla Beat Kuşağının öncülerinden William S. Burroughs'un son demleri ve kedileri: Ruski, Smokey, Fletch, Calico Jane... Hayatının son on altı yılını kedileriyle Kansas'ta geçiren Burroughs, bu dönemde kedilerini ruhani birer dost olarak görmeye başlamış ve kendisi üzerindeki etkilerini her fırsatta vurgulamıştı: "Kedilerimle aramdaki ilişki beni ölümcül ve her şeye nüfuz eden bir cehaletten kurtardı."

İçerdeki Kedi, Burroughs'un kedi güzellemelerini, rüyalarını ve gördüğü yarı halüsinatif hayalleri bir araya getirdiği pasajlarıyla Burroughsseverler için olduğu kadar kediseverler için de farklı bir tecrübe olacak alternatif bir günlük.

"Bu kitap; yazarın hayatının, kendisine kedilerin oynadığı bir sessiz sinema olarak sunulduğu bir alegoridir. Kedilerin birer kukla olduğunu söylemiyorum. Hiç de öyle değiller. Yaşayan, nefes alıp veren canlılar onlar ve insan ne zaman başka bir varlığa temas etse üzülüyor: Çünkü sınırları, acıyı, korkuyu ve nihayetinde de ölümü görüyor. Temasın anlamı budur işte. Bir kediye dokunduğumda bunu görüyor ve gözlerimden yaşlar aktığını fark ediyorum."
(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: William S. Burroughs
Yayinevi : Sel yayincilik
Sayfa sayisi: 101
Baski yili: 2014


Birazda ben bahsediyim bu kitaptan, yeni basilmis bir kitap belkide daha hic duymadiginiz bir kitaptir. Ben ne kitap aliyim diye bakarken denk geldim ve gercekte bir kediye sahip oldugumdan arka kapak yazisi beni cok etkiledi ve daha sonrasinda birkac okuyan kisinin yorumlarini gorunce hemen D&R in sitesine girdim ve 9 tlye olan bu uygun kitabi 6 tl civarinda bir fiyata aldim. Metrobusle okula gitmem 1 saatten fazla suruyor , sadece orda okuyarak 1gunde bitirdim. Zaten yukarda resimde gordugunuz gibi sayfanin 3 te1 i dolu neredeyse yani buda demek oluyo nornal bir kitap olaarak 40syf falan olurdi heralde, neyse icerige gelirsek col sahane bulmadigim bi kitap oldu. Sahaneyo birakin almasaymisim olurmus dedigim, neyse yine 6 tlydi onunda hakkini vermis gene yazmakla falan dedigim bi kitap. Bana okadarda dokunakli gelmedi yada kendi kedimin olmasindan dolayida fazla etkilenmemis olabilirim. Kedilerinden bahsediyor sizinde anladiginiz gibi sahip oldugu disinda disarda ev etrafinda besledigi kedilerden ve o kedilerin hareketlerinden, yazara glre kedilerin kimi zamanki dusuncelerinden bahsediyor. Yani ben arka kapagi ve internette yazilanlari okuyunca cok merak etmistim ve etkilenmistim fakat  beklentimi karsilamadi. Ama okunmayacak kadar kotu falan demiyorum sadece normal bir kitap yani daha nasil aciklayabilirim bilemedim. :D zaten hemen bitti bisey anlamadan.

 Okuduysaniz sizinde yorumlariniz bekliyorum ayriyeyten okudugunuz baska kedili guzel kitap varsa tavsiyeye acigim.

Umarim yazimi begenmissinizdir vede faydasi olmustur. Eger kitap tavsiyeniz varsa yada herhangi bir kitap hakkinda bilgi almak isterseniz ben buradayim yorumlarinizo bekliyorum.

Blogumu takip edip yazilarimi kacirmamak istiyorsaniz sag taraftan bu siyeye katilin adli mavi butona basmayi unutmayin.

Sevgilerle YasminDelRey

2 yorum:

  1. Tavsiyen için teşekkürler kedilere her zaman bir önyargım olmuştur sevmiyorum nedense ama belki bu işe yarayabilir böyle kitapları okuyunca önyargı kırılabilir öyle umuyorum :') Bende sana bir kitap tavsiye etmek istiyorum gerçekten seriyi 1 haftada bitirdim insanı öyle içine alıyor ki. The Maze Runner serisini okumalısın, insanı başka dünyaya götürüyor sanki :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önyargını kaldırsan ve sevimli videolar izlesen emin ol onlara çabucak alışırsın, yorumun için çok teşekkürler, tavsiye ettiğin kitabı 1hafta bitirdiğini okuyunca çok heyecanlandım. Elimdekileri bitirince ilk fırsatım almak olucak, tabi biraz araştırmadansonra.. :*

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
back to top