11 Eylül 2014 Perşembe

Okul icin farkli sac modelleri ve yapilislari / Okula Donus

Merhaba arkadaslar, zamaninda okulda hergun farkli sac model yapmak isterdim ama ne yapacagimi bilemezdim. aynj sac modellerini yapmaktanda bikmistim. Simdi sizler icin arastirdim derledim ve bir suru farkli farkli guzel sac modelleri topladim. en guzelide her sac modelinin yapilisinida arastirdim, resimlere bakarak kolaylikla yapabileceksiniz. resimli anlatimin isinize cok yarayacagini dusunuyorum hadi simdi modellere bakalim. :)

**1* ACIK SAC MODELLERI
ilk once basit acik sac modellerinden baslayalim, yapilisina bakmaya bile gerek yok. bir tutam aldiginiz sacinizi arkaya dogru tutarak kiviriyor, ceviriyor fazlasiyla donduruyorsunuz daha sonra arka tarafta kara tokayla tutturuyorsunuz. Isterseniz gererek tutturun 1.resimdeki gibi olur, istersenizde kabartarak daha bol birakarak tutturun 2.resimdeki gibi olur. Sacinizi ortadan ayiricaksiniz 1.resimdeki gibi iki yandan , sacinizi yandan ayiricaksiniz 2.resimdeki gibi bir yandan yapip tutturun.

1.

2.

Asagida gordgunuz sac modeli yukaridakilere gore biraz daha zor ama cok daha farkli ve şık bir sac modeli. Kurdeleli sac modelini yapisini resimli anlatimdan dikkatle bakarak yaparsaniz cok guzel bir gorunum elde edeceginizden eminim. Ama bununla ugrasmam diyosaniz kurdele seklinde tokalardan alip ondeki sag ve soldan olmak uzere 2 tutam saci arkada birlestirip tutturdugunuzda yine bu sekilde bi goruntu elde edebilirsiniz.



**2* AT KUYRUGU MODELLERI


Sade bir at kuyrugu gunun kurtaricisidir. Daha suslu yada farkli olmasini isterseniz yukaridaki resim gibi bir yanini orgu yapabilirsiniz. Yine yukaridaki resim gibi tokanizin etrafini bir tutam sacinizla cevreyebikir daha hosbir goruntu elde edebilirsiniz.



Yukaridaki resimdeki gibi dugum seklo veri toka kullanmadan herkesdeb farkli yandan bir at kuyrugu yapabilirsiniz.


Yukaridaki sac modeli yaptiginiz at kuyrugunun uzerini bir diger yaptiginiz orguyle kapatmaniz ile gerceklesiyor. Boylelikla yandan at kuyrugunuzu sanki bir orguule toplamis gibi gozukuyorsunuz. Bence gayet şık. :)



Simdi at kuyrugundan meydana gelen bircok modelle karsinizdayim. Yukarida gordugunuz resimdeki saclari yapmak icin ilk basta sacinizi at kuyrugu yapin daha sonra yukaridakilere gore sacinizi baglayin. At kuyrugu yaptiktan sonra isterseniz bogum bogum toplayin isterseniz aralarindaki bazi tutamlaro orun isterseniz tamamiyle orun size kalmis :)

**3* TOPUZ MODELLERI


Yukarida gordugunuz topuz cesitleri donut topuzu dur. 2 sekilde yapilisini yani resimli anlatimini sizlere sundum hangisi daha kolayiniza gelirse ona gore harekt edin. Aksesuar dukkanlarinda satilan simit adli tokaylada rahatlikla yapilabilen şık bir topuzdur.



Yukarida gordugunuz topuz ise kurdele topuzu, bece cok sevimli bir sac modeli. Okulda bircok kizdan farkli olmak icinde bunu deneyebilirsiniz . Resimli anlatimdada goruldugu gibi yapilisi gayte basit tek yapmaniz gerekn dikkatli inceleyip yapmak :)

**4*


Yukaridaki sac modeli misir orgusudur. Sıkı orerseniz farkli, bol ve salaş orerseniz farkli bi sac modeli uretmis olursunuz aslinda. 


Yukaridaki orgu modeli biraz ugrastirici olsada sonucunda cok farkli bir goruntu elde ediyorsunuz ve eminimki bunu okulda yapan ilk siz olucaksiniz:) yapilisini yan tarafta gosterildigi gibi sirayla ilerlerseniz hic bir sorun olmaz bu guzel orguyu basarabilirsiniz:)


Bu sac modeli ise cok begendigim ama henuz denemedigim bir model. Saclarimi acik birakmayi cok seviyorum okul kizsada dinlemezdim pek. Eger sizinde okulunuz acik sac konusunda kiziyorsa tavsiyem yandan orgu yapin. Orgulerin salas olanlarini tercih ederseniz saciniz birnevi acik gibi gozukur zaten ama birsey diyemezler :)

Kisa sacliysaniz sacinizin acik kalmasina izin vereceklerdir, en kolayindan saciniza bir tac takip cikin. Cesit cesit taclar alin :)

Bloğumun sağ tarafında bulunan 'bu siteye katılın' yazan mavi butona tıklayıp beni takip etmek istermsiniz? Yazılarımıda kaçırmamış olursunuz:)

Sevgilerle YasminDelRey






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe
back to top