19 Kasım 2015 Perşembe

Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar / Fuardaki Kitaplar Gerçekten Uygun mu? / Fiyat Karşılaştırması

Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

Herkese merhabaa! ^-^ Bildiğiniz gibi geçen hafta Tüyap'ta kitap fuarı vardı, bende kaçırmak istemedim. Senelerdir gitmiyordum. Kitap alacağım zaman genelde internetten alıyorum, hem daha karlı oluyor hemde ayağıma geliyor ama fuardan almak belki daha karlı olur diye gitmek istedim. Almak istediğim kitaplar vardı, hepsini internetten açıp fiyatlarını not ettim. Daha sonra fuarda kitapların fiyatlarını sorarak fiyat karşılaştırması yaptım. Kimi yayın evleri internetteki fiyatlara göre pahalı kimisi hemen hemen aynıydı ama daha uygunu yoktu. Ben, pahalı olanlarını tercih etmedim. Hemen hemen aynı fiyatta olan kitapları almayı tercih ettim, en azından kargoyu beklememiş olucaktım vede gelmişken alayım dedim.

Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

Yani eğer internet alışveriş yapan biriyseniz, kitaplarınızı internetten almak en karlı seçim olacaktır. Ama yok, ben internetten alışveriş yapmıyorum derseniz tabikide normal mağaza fiyatlarına göre bu fuar, çok uygun bir satış yapıyor ama dediğim gibi en karlısı internetten yaptığınız alışveriştir. 
Ozaman hangi kitapları almışım hemen bakalım...

Kahraman Tazeoğlu Vazgeçtim Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

Daha önce Kahraman Tazeoğlu'nun Bukre adlı kitabını okumuş,beğenmiştim. Yakın bir zamandada yorumlarımı blogda paylaşacağım. Aslında bu kitabı fuara gitmeden birkaç gün önce internetten aldım. Henüz aldığım için bu yayınıma dahil ettim. Destek yayınlarından, Kahraman Tazeoğlu 'nun Vazgeçtim kitabını 9 tl'ye D&R'dan aldım. Aslında bu yazarın birkaç kitabını fuardan alıcaktım ama fuardaki fiyatlar bana uygun gelmediği için almayı tercih etmedim. Yani daha sonra internetten alacağım.

Ray Bradbury Fahrenheit 451 Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

İthaki yayınlarında, Ray Bradbury yazarının Fahrenheit 451 kitabını önerenler olmuştu, bu kitaptan biraz bahsettiklerinde tüylerim diken diken olmuştu, almak istedim. O dönemde İtfaiyeciler, insanlar okumasın diye kitapları yakıyorlamış... Ve Fahrenheit 451 de kitapların yanma derecesiymiş...   Fuardan 11 tl'ye aldım.

Andy Weir Marslı Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

İnternetten kitap araştırırken bu kitapla karşılaştım, filmide çıkmışken ilk önce kitabını okumak istediğim için aldım. İthaki yayınlarından, Andy Weir yazarının Marslı adlı kitabını fuardan 19tl'ye aldım.

George Orwell 1984 Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

Alacaklarım arasında olan Can yayınlarından, George Orwell yazarının 1984 adlı kitabını fuardan 20 tl 'ye aldım. Bu yazarın epey ünlü olan Hayvan Çiftliği adlı kitabını almıştım daha önce, bunada kayıtsız kalamadım. Buda çok dikkatimi çeken bir kitap oldu gerçekten, arka kapağından bi cümle yazarsam eğer; "Yazarın geleceğe ilişkin bir kabus senaryosu..." denmiş. 

Sarah Jio Yeşil Deniz Kabuğu Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

Daha önceden Sarah Jio'nun kitabını okumuş ve beğenmiştim. Sinirlerim bozuk olduğunda mutlu,aşk konulu kitapları okumak bana iyi geliyor. Daha önceden okuduğum kitabı beni memnun etmişti, aynı etkiyi vermesini ümit ederek yeni çıkan 2 kitabını daha aldım. 

Yeşil Deniz Kabuğu ve Agapi adlı kitapları ayrı ayrı 15'er tl tuttu yani 30 tl tuttu, Pena yayınları bana 5tl daha indirim yaparak 25 tlye çok uygun bir fiyata almış oldum.

Sarah Jio Agapi Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

Özellikle Agapi'nin arka kapağındaki yazı beni çok etkiledi, muhtemelen ilk okuyacağım kitap olacak. Tabi ki detaylı yazısını okuyunca blogda yer vereceğim. Peki agapi nedir derseniz...
 Agapi'nin anlamı; özverili, fedakâr, koşulsuz, bencil olmayan aşktır. Kişi kendini sevdiğine adar, karşılığında hiçbir şey beklemeden verir. Onu 'o' olduğu için sever. 

Khaled Hosseini Uçurtma Avcısı Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

Khaled Hosseini'nin Bin Muhteşem Güneş adlı kitabını okumuştum, hayatın acı gerçeklerindan bahsettiği için çok sinirlerim bozulmuştu ama harika bir kitaptı kesinlikle. Uçurtma Avcısı adlı kitabıda, okuduğum diğer kitabına benziyormuş, herkesin önerdiği bir kitaptı zaten. Epeydir aklımdaydı ama sinirlerim bozulacağından almayı erteliyordum, fuara gelmişken alayım elbet bir gün okuyacağım diyerek fuardan Everest yayınlarından 15 yada 18 tl ye aldım, tam hatırlayamadım.

Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

Evet benim kitap alışverişim bu kadar! Canım kitaplarım rafımda yerlerini aldı bile! ^-^

Siz Tüyap Kitap Fuarına gittiniz mi? Hangi kitapları aldınız? Benim bu aldığım kitaplardan okuduklarınız varsa yorumlarınızı yazmayı unutmayın, sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum.. ^-^ Ve tabiki herzaman kitap önerilerinize açığım...

Tüyap Kitap Fuarı Kitap Alışverişim / Aldığım Kitaplar

Bir önceki kitap alışverişimi merak ediyorsanız burayı tıklayın. :)

Yazılarımı beğeniyorsanız ve kaçırmak istemiyorsanız sağ taraftaki bu siteye katılın butonuna veya buraya tıklayın.  :)Bu yazı hakkındaki yorumlarınızı,görüşlerinizi, sorularınızı merakla bekliyorum. :)

Bana Ulaşabileceğiniz Başka Adresler;
FACEBOOK için :
facebook.com/sanatinsaklisirlari
TWITTER için :
twitter.com/YasminDelrey
INSTAGRAM için :
Instagram.com/sanatinsaklisirlari
GOOGLE PLUS için : plus.google.com/u/0/+YasminDelRey/posts
GMAİL için : yasmindelrey@gmail.com
YOUTUBE KANALI için : http://www.youtube.com/channel/UCjTzVEOKxVttOkDgB1nXaqg


Sevgilerle Yasmin DelRey / Yasmin'le Herşeyden Biraz

18 yorum:

  1. Ahh nsıl özledim kitap okumayı, yeni kitap kokusunu.. Fotoğrafları görünce ben almışım gibi hissettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bende ya ^-^ vizelerin bitmesiyle durmadan okuyacağım ^-^ Yorumunuz için teşekkür ederim :*

      Sil
  2. Bukre'yi bende okudum ama konusu tam Türk dizileri gibi geldi kitabın başında bile tahmin edebilmiştim neler olacağını :(
    Aldıklarının hepsi de çok merak ettiğim kitaplar.Kitap okumayı çok seviyorum benimde listemde bunlar var inşallah hepsini çok beğenerek okursun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hakikaten öyleydi... İnşallah, bende o ümitle aldım. ^-^ Sizde okuduktan sonra yorumlarınızı bekliyorum ^-^

      Sil
  3. Kitapların hepside güzel seçim olmuş.
    Bende genelde kitaplarımı internetten almayı tercih ediyorum. Keyifli okumalar. :)

    YanıtlaSil
  4. seçımlerıınız cok güzel keyıflı okumalar

    YanıtlaSil
  5. Uçurtma avcısı psikolojik olarak etkiliyor insanı ama yinede sürükleyici

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay aynen aynen o yuzden erteliyodumda aldım, kendimi hazir hissedince okuyacagim :'D

      Sil
  6. Uzun yillar öncesine gittim bu yaziyla. Birkaç yil çalismistim kitap fuarinda. Tepebasindaydi o zaman yeri degisti mi bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani tam bilmiyorum ama sanırım hala orada beylikdüzü metrobüs son durağın orda tam, ya ne guzel.. ^-^ orada calismayi tavsiye eder misiniz ^-^

      Sil
  7. Ayy çok güzel! Güle güle oku tatlım. 1984 benim de okuncak listemde rafta bekliyor yani.. Uçurtma Avcısı çok güzel!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiiiiim ^-^ okuduktan sonraki yorumlarını bekliyorum seninde ^-^

      Sil
  8. Marslıyı internette 12.50 ' a bulabilirdin :( Ama okunacaklar listende ilk sıralara koymanı öneririm. Kendisi benim favori kitaplarım arasındadır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi ya o kadat guzel diyorsunuz *-* Ya ben baktim 17 falandi hep :O tüh.. bilseydim onuda internetten alirdim nasi gozumden kacmis.. yorumun icin cok tesekkur ederiim:*

      Sil
  9. uçurtma avcısı. okuduğum zaman çok etkilenmiş olduğum bir romandı. bir toplumun, ülkenin, insanların nerelerden nerelere savrulabileceği, cumhuriyet,demokrasi,laiklik gibi değerlerin fazileti, dostluk, arkadaşlık, ihanet, v.s üzerine insanı düşündüren harika bir roman...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, kendiminde çok etkileneceğini düşündüğüm bir roman, Bin Muhteşem Güneş'i okuduktan sonra bu kitabında öyle olduğu düşünüyorum bu yüzden bu sefer temkinliyim. Bin Muhteşem Güneş'te çok üzülmüş ve etkinlenmiştim, şimdi okumak için doğru zamanı bekliyorum *-*...

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
back to top