9 Mayıs 2016 Pazartesi

My Love Eun Dong 사랑하는 은동아 | Kore Dizisi | İzlediğim Diziler #2

My Love Eun Dong 사랑하는 은동아 / Kore Dizisi / İzlediğim Diziler #2

Herkese uzun bir aradan sonra merhabaa!! ^-^ Hepimizin sıkıntılı dönemleri oluyor, her ne kadar en sıkıntılı dönemimde bile bloğumu bırakmayıp devam etmiş olsamda bu ay içerisinde o gücü henüz yeni bulabildim. :( Bu esnada çok fazla Kore dizisi izledim, araştırması yaptım. Zaten biliyorsunuz ki Güney Kore delisiyim. Kültürü olsun, insanları,dilleri,dizileri,müzikleri her şeyleri bi muhteşem geliyor bana.


Neyse favori dizilerim arasına girmeye hak kazanan My Love Eun Dong - Aşkım Eun Dong'dan bahsetmeye başlayayım ozaman.Öncelikle bu diziye başlama sebebim kesinlikle Got7 grubuun üyesi Lider vokallerinden Junior yani Park Jin Young 'a olan hayranlığım. Görünüşü, sesi, dansı,oyunculuğu herşeyini ayrı ayrı kısacası kendisini çok seviyorum. ^o^ Bir baktım ki bu dizide oynuyor hemen izlemeye başladım. 2015 yılının dizisi 16 bölümden oluşuyor. Junior'ın oyunculuğu beni çok derinden etkiledi , tüylerim diken diken olup,ağladığım zaman çok oldu. Rolünün hakkını tam anlamıyla vermiş gerçekten.

My Love Eun Dong 사랑하는 은동아 / Kore Dizisi / İzlediğim Diziler #2
1995'leri canlandıran oyuncular Junior ve Lee Ja-in
Dizinin konusu; Ji Eun-Ho çok popüler bir aktördür ve son 20 yıldır hep aynı kadını ( Ji Eun Dong) sevmektedir.



Size spoiler vermeden diziden bahsedip yorumlayacağım.Öncelikle dizi 1995'te Ji Eun-Ho ve Ji Eun Dong'un küçüklüğü ile başlıyor. 1995'te Ji Eun-Ho karakterini canlandıran kişi Junior'ımız. *-* Diziye başladığımda Junior'ın kısmı bittikten sonra diziyi bırakırım diye düşünmüştüm aslında, hatta Junior'a az rol verilmiş diye hüzünlenmiştim dolayısıyla ara vermiştim izlemeye ama sonra iyiki ve iyiki devam etmişim diyorum. Çünkü dizinin çekimleri,işleyişi,oyuncuları okadar iyiki , kalitenin farkına varıyorsunuz. Her bir oyuncu rolünün hakkını vermiş. Mesela ben kimi seviyorsam onun dizilerine bakarım, şimdi buradaki oyuncular okadar hoşuma gittiki onlarında başka dizilerine bakmayı planlıyorum. Ayrıca Junior'ın rolü bitti diye üzülürken dizi 2000 ve 2010 yıllarına geldiğinde bile arada kesit kesit gösteriyordu eskileri, çok hoşuma gitmişti. Ve asıl mesele o eskileri hatırlattığı sahnelerde verilen ipuçları zaten. Bazen aynı sahneleri gördüğünüz oluyor, sakın "ay burayı daha öncede göstermişti,aynı şeyler." diye önemsememezlik yapmayın çünkü her seferinde yeni birşey ekleniyor o konuşmaya. Kısada olsa o sahnenin devamını gösteriyor size. Gerçekten gönlümü fethetti bu aşk hikayesiyle. Bu kadar güzel mi olur bi dizi?

My Love Eun Dong 사랑하는 은동아 / Kore Dizisi / İzlediğim Diziler #2
2000'leri canlandıran oyuncular : Baek Sung-Hyun ve YoonSo-Hee

Ağlama garantisi veriyorum malesef çünkü o kadar üzücü şeyler söz konusu. Bir yandan bir adamın (Ji Eun-Ho) 20 yıl boyunca bi kadını sevmesi, onu beklemesi, pes etmeyişi ve asla aldatmayışına mı içim yansın yoksa bir yandan hain bir aileye sahip, kötü insanların, kendi kaderine etki etmiş olmasıyla zorluklarla mücadele etmiş ve 20 yılı heba olmuş,gençliği ellerinden alınmış kadına ( Ji Eun Dong) mı üzüleyim? Tabi ki herşey bu kadarla sınırlı değil, daha fazla detaylandırmam doğru olmaz, izlerken görmelisiniz. 

My Love Eun Dong 사랑하는 은동아 / Kore Dizisi / İzlediğim Diziler #2
2010'ları canlandıran oyuncular : Kim Sa-Rang ve Ju Jin-Mo
Vay be kadere bak... diyip diyip duruyordum ben. Hayat gerçekten çok tuhaf değil mi? ^-^
Üstelik dizide çalınan müzikler o kadar dokunaklıki, diziyi izlerken çok etkisi oluyor.
En en sevdiğim ostl'ları ;
I Guess I Loved You - Yoon Do Hyun
Should I Say I Love You - Kim Dong Ryoo
Bu ikisni hala döne döne dinliyorum. Sözünü ayrı melodisini ayrı seviyorum ama bu 2 adamın söyleyiş tarzları beni bitiriyor. Ruhuma çok iyi geliyor...




Ayrıca, benim gibi sabırsız biriyseniz sakın dizinin başlangıcında olan kısa kesitleri,özetleri geçmeyin. Çeviren arkadaşlarımız önceki bölümde çevirmediği sözleri, özetlerde çevirmiş olabiliyor, buradanda belki kaçırabileceğiniz şeyler olabilir. İzlemeden geçmeyin oralarıda. ^-^ Gerçekten şiddetle tavsiye edebileceğim bir dizi oldu bu... Yorumlarınızı bekliyorum, eğer başka bir dizi daha önermemi isterseniz Goddess of Fireadlı dizi hakkındaki yorumum için burayi tiklayin.


Ben karar verdim bu yazı spoilersız olmayacak, aranızda izleyenler varsa tartışmak isterim dolayısıyla diziyi izlememiş olanlar aşağıdaki silik yazıyı okumasınlar. ^-^

My Love Eun Dong 사랑하는 은동아 / Kore Dizisi / İzlediğim Diziler #2

SPOILER
En etkilendiğim kısımlar; *1*1995'te Ji Eun Dong'un büyükannesini kaybetmesiyle, oturduğu yerden taşındıktan sonra Park Hyun Soo 'nın bu durumu öğrenmesiyle hızla koşup, merdivenlerle bir tepeye çıkıp Eun Dong, özledim diye ağlayıp,bağırması , 
*2*2000'lerde Park Hyun Soo'nun kendi kaderiyle özleşen bir filmin baş rolü için mülakata gittiğinde rolü canlandırırken Eun Dong'a aşkından ağlayıp, rolün hakkını vermesiyle işi kapmasıydı ki aslında burda yaptığı şey rol değil kendi yaşıyor olduğu bi durumdu ve bu olay onun ünlü olmasına neden oldu. 
2010'larda *3* Ji Eun Dong'un araba kazası sahnesi ,
*4* Ji Eun Ho'nun yazara seni görmem lazım diyip arabadayken onu uzaktan gördüğünde yazarın Ji Eun Dong olduğunu anlaması ve onun hafızasını kaybetmiş olduğunu anlaması,
*5* Ji Eun Dong'un kocasının intiharı.
*6* Yazarın Eun Dong olduğunu ve hafızasını kaybettiğini anlayıp, bunların hepsinin kocası ve ailesinin suçu olmasını öğrendiğim zaman.
Bu sahneler beni ağlama komasına sokan sahnelerdi, en en etkilendiklerim bunlardı. Arasından en etkilendiğin hangisi derseniz seçemeyebilirim o derece. Dizi benim için gerçekten efsaneydi... Gerçekten birbirlerinin kaderlerinde varmış birleşmek. Her 10 yılda 1 karşılaşmak ne demektir ya? Her kavuştuğunda onu kaybetmek? Çok acı şeyler yaşanmış olmasına rağmen kavuşmaları tabiki sevindirici olay ama şu kötü insanlar yüzünden 20 yılları alındı ellerinden. Ne kadar acı! Bu dizinin kötü bitmesine gerçekten tahmmül edemezdim, dayanamazdım bi kere...


My Love Eun Dong 사랑하는 은동아 / Kore Dizisi / İzlediğim Diziler #2

Siz bu diziyi izlediniz mi? Sizin en etkilendiğiniz kısımlar hangisi ? Kore dizisi izliyor musunuz? Bu oyuncuları daha önce görmüşmüydünüz, bu soruların cevabını çok merak ediyorum. Yorum yazmayı unutmayın yoksa merakta kalırım. ^-^ Begendigim ve yorumladığım bir diğer dizi (Goddess of Fire) için burayi tiklayin. Sizinde önereceğiniz dizileri dört gözle bekliyorum.

Yazılarımı beğeniyorsanız ve kaçırmak istemiyorsanız sağ taraftaki bu siteye katılın butonuna veya buraya tıklayın.  :)Bu yazı hakkındaki yorumlarınızı,görüşlerinizi, sorularınızı merakla bekliyorum. :)

*Fotoğraflar bana ait değildir.*

Bana Ulaşabileceğiniz Başka Adresler;
FACEBOOK için :
facebook.com/sanatinsaklisirlari
TWITTER için :
twitter.com/YasminDelrey
INSTAGRAM için :
Instagram.com/sanatinsaklisirlari
GOOGLE PLUS için : plus.google.com/u/0/+YasminDelRey/posts
GMAİL için : yasmindelrey@gmail.com
YOUTUBE KANALI için : http://www.youtube.com/channel/UCjTzVEOKxVttOkDgB1nXaqg


Sevgilerle Yasmin DelRey / Yasmin'le Herşeyden Biraz

4 yorum:

  1. Belki en çok spoiler okumamak lazım ama en çok oralar merak edilir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah ^-^ Dime ya... İzlemeni çok isterim ama.. Yorumunu merakla bekliyorum.. ^o^

      Sil
  2. Güzel bir anlatım olmuş çok dizi izleyemem ama bakmaya çalışıcam dikkatımı çekti anlatımınız Emeklerinize sağlık güzel bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, izlediğiniz zaman yorumlarınızı bekliyor olacağım ^o^

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
back to top