19 Ocak 2016 Salı

DUYURU+CHALLENGE | Kış Aylarında Sokak Hayvanlarını Unutmayalım | 1 Kap Su 1 Kap Mama

DUYURU+CHALLENGE | Kış Aylarında Sokak Hayvanlarını Unutmayalım | 1 Kap Su 1 Kap Mama

Herkese merhabaaaa! ^-^ Bugün çok güzel bir amaç için bi challenge başlatıyorum ve bunu okuduğuna göre sana şimdiden meydan okuyorum haberin olsun! ^-^ Nedir bu duyurum, challenge'm ? Ben sokak hayvanlarına yardım etmek amacıyla birşeyler hazırladım ve kış aylarında onlara yardım edilmesi gerektiğini size hatırlatmak için bir post yazıp kısa bir video çektim. Meydan okuduğum kişiler yani şuan bu yazıyı okuyan sen ( evet senden bahsediyorum ^o^ şimdi yapman gerekenler şunlar... ), en yakın zamanda 1 kap mama yada 1 kap suyu sokağa koyup, bloğunda bunun hakkında bir yazı hazırlayıp, paylaşıp en az 3 arkadaşını bu challenge'a davet edecek yani meydan okuyacaksın. Biraz karmaşık anlattım sanırım ama özetleyecek olursam amacımız; sokak hayvanlarına 1 kap su yada 1 kap mama ile yardım ederek, yazdığımız post ile insanları teşvik etmek. *-* Böylelikle benle başlayan bu yardım, zincirleme olarak çoğalıcak. ^o^

DUYURU+CHALLENGE | Kış Aylarında Sokak Hayvanlarını Unutmayalım | 1 Kap Su 1 Kap Mama

Yazımın sonunda bu challenge'tan biraz daha bahsedeceğim ama öncelikle biraz konumuza değinelim. Bugünlerde kar yine kapımızı çaldı ve hava baya soğudu, bunun üzerine sokak hayvanlarını düşünerek, şuanda evde yenmeyen bir yemeği yoğurt kaplarına koydum ve evde olan kolilerden büyük olanlarını aldım sokağa indim. İnsanların çarpmayacağı, düzgün yerlere, sokağın köşesine ve çöp kenarına koliyi, kolinin içinede yoğurt kaplarını koydum.

DUYURU+CHALLENGE | Kış Aylarında Sokak Hayvanlarını Unutmayalım | 1 Kap Su 1 Kap Mama

Aslında koliyi sığınmaları ve ısınmaları için koyacaktım ama hava okadar rüzgarlıydı ki koli uçuyordu, içinede koyacak bir taş bulamadığım için yemeği kolinin içine koydum. Bari yemeğin üstüne çöp gelmesin diye düşündüm.

DUYURU+CHALLENGE | Kış Aylarında Sokak Hayvanlarını Unutmayalım | 1 Kap Su 1 Kap MamaDUYURU+CHALLENGE | Kış Aylarında Sokak Hayvanlarını Unutmayalım | 1 Kap Su 1 Kap Mama

Sizde, evde yemediğiniz yemekleri bir kaba koyup sokağa indirmeyi veya migroslarda 1 tlye satılan bu mamaları almayı, 1 kap su koymayı ihmal etmeyin.

DUYURU+CHALLENGE | Kış Aylarında Sokak Hayvanlarını Unutmayalım | 1 Kap Su 1 Kap Mama

Açlığın ve susuzluğun yanı sıra sokak hayvanlarının bir kısmı donarak ölüyor, bu yüzden sığınıp ısınmaları için bu kolilerden edinip, onlara başlarını sokabilicek bir yer hazırlayabilirsiniz. Marketlere sorarsanız size bu kolilerden verecektirler ama eğer bulamadıysanız günümüzde hepimiz internetten alışveriş yapıyoruz ve evimize kargo geliyor, benimde yaptığım gibi eve gelen kargoların kolilerini bir kenarda biriktirip hava soğuyunca dışarda uygun yerlere koyarak büyük bir iyilik yapmış olursunuz.

DUYURU+CHALLENGE | Kış Aylarında Sokak Hayvanlarını Unutmayalım | 1 Kap Su 1 Kap Mama

Malesef ki sokak hayvanları evimiz beslediğimiz kedilerimiz veya köpeklerimiz kadar şanslı değil, bu yüzden onların bolca sevgiye,suya,yemeğe ihtiyaçları oluyor ve biliyorum ki kimse onların aç ve susuz dolaşmasını istemez. Bu yüzden sadece 1 kap su 1 kap mama koyarak bir sürü sokak hayvanının hayatını kurtarabilirsiniz.

Umarım yararlı bir yazı olmuştur... Bu yazıyı okuyan herkese, sokak hayvanlarının yardıma ihtiyacı olduğunu bir kez daha hatırlatmış oldum, amacımızda bu zaten... Şimdi meydan okuduğum her arkadaşım bu yazıyı okuduktan sonra 1 kap su yada 1 kap mamada olsak sokak hayvanlarına katkıda bulunacak, sonra bloğunda bir yazı hazırlayıp,paylaşıp en az 3 arkadaşına meydan okuyacak. Ardından o 3 arkadaşı yazıyı okuyup,yine küçük dostlarımıza yardım edip bir yazı hazırlıcaklar... Ve öyle öyle 1 kişiden bir sürü kişiye herkes sokak hayvanlarına hem yardım etmiş olucak hemde bu yazıları okuyacak bir sürü insana hatırlatma yapmış olacak...

Umarım bu yazıyı sonuna kadar okuyup üşenmediğin gibi, küçük dostlarımıza yardım eder, challenge'ıma cevap verir ve arkadaşlarına meydan okumayada üşenmezsin. ^-^ Her birinizi tek tek bir yerden bir şekilde haberdar edeceğim, cidden hepinize meydan okuyorum şuan! ^o^

Kısa videomu izlemek ister misin?



NOT: Dışarıdaki dostlarımız için Whiskas maması alırsanız yanında küçük kedi-köpek evi hediye ediyormuş onlardan edinebilir yada eczanelere sorup beyaz köpük olan straforlar ile kedi veya köpeklere sığınak sağlayabilirsiniz.. ^-^

Youtube'daki videolarıma göz attınız mı? Beni buradan takip eden blog arkadaşlarımı Youtube kanalıma abone olmaları için davet ediyoruum ^-^ Gerçek anlamda ilk videom için 

Yazılarımı beğeniyorsanız ve kaçırmak istemiyorsanız sağ taraftaki bu siteye katılın butonuna veya buraya tıklayın.  :)Bu yazı hakkındaki yorumlarınızı,görüşlerinizi, sorularınızı merakla bekliyorum. :)
(Fotoğraflar bana ait değildir!)

Bana Ulaşabileceğiniz Başka Adresler;
FACEBOOK için :
facebook.com/sanatinsaklisirlari
TWITTER için :
twitter.com/YasminDelrey
INSTAGRAM için :
Instagram.com/sanatinsaklisirlari
GOOGLE PLUS için : plus.google.com/u/0/+YasminDelRey/posts
GMAİL için : yasmindelrey@gmail.com
YOUTUBE KANALI için : http://www.youtube.com/channel/UCjTzVEOKxVttOkDgB1nXaqg


Sevgilerle Yasmin / Yasmin'le Herşeyden Biraz

15 yorum:

  1. bahçeye 3 kedi evi kurduk mama kapları da var bugün bir tane daha alıp koyacağım kedi evi migrosda whiskas kampanyası var kutu ile satıyor o kutu da kedi evi oluyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya harikasın ^-^ Çook sevindim, aa tamamm onuda yazıma ekliyim, çok teşekkürler :* ( Bütlerim dolayısıyla geç cevap verdiğim için özür dilerim)

      Sil
  2. Ne güzel düşünmüşsün. bu arada aklında olsun Migroslarda whiskas kesi maması, sokakdaki dostlarımız için ev hediye edyor ^.^

    Bir de strafordan yapılan kutular var. Onlar soğuğu kesinlikle geçirmiyorlar. (hani şu beyaz köpük) alış veriş yaptığın eczanenden rica edersen getirtebilirler belki. Hem de içlerine çok kedi alıyor <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederimm, evet şimdi Audrey'de dedi yazıma ekliyorum. Beyaz köpüğüde hemen ekliyoruum :*
      ( Bütlerim dolayısıyla geç cevap verdiğim için özür dilerim)

      Sil
  3. Çok güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık :) her zaman çantamda mama taşıyorum hava çok soğuk gıdaya daha çok ihtiyaçları var benim minikler yemek seçiyor pek beğenmediler migros mamaları whiskas ve goody mamaya devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa ne kadar düşüncelisiin.. Hahah kedilere bak seen, minnoşlar ya.. Demekki alışmışlar whiskasa falan *-*
      ( Bütlerim dolayısıyla geç cevap verdiğim için özür dilerim)

      Sil
  4. Gerçekten anlamlı bir yazı olmuş çok haklısın. Bu soğukta sadece kendimizi değil o minnakları da düşünmeliyiz. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim :* ( Bütlerim dolayısıyla geç cevap verdiğim için özür dilerim)

      Sil
  5. bede carrefour yardım pati mamasını alıyorum 1 tl ye ve dostlarımla paylaşıyorum her gün ... çok faydalı bir yazı olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogger arkadaşlarımın bu kadar düşünceli olması beni çok sevindirdi yaa, teşekkür ederim ^-^, harikasınız... ( Bütlerim dolayısıyla geç cevap verdiğim için özür dilerim)

      Sil
  6. Çok haklısın. Bu yöntem de çok iyi olmuş:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiim :* ( Bütlerim dolayısıyla geç cevap verdiğim için özür dilerim)

      Sil
  7. Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Hayvanları da düşündüğünüz için. Çok iyi bir yazı, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiimmm ^-^ ( Bütlerim dolayısıyla geç cevap verdiğim için özür dilerim)

      Sil
  8. Çok önemli bir konuya değinmişsiniz, tebrik ederim :)

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
back to top