29 Eylül 2015 Salı

Hayal Edenlerden misiniz? Umut Edenlerden misiniz? Hayal ve Umut Kavramı Hakkında;

Hayal Edenlerden misiniz? Umut Edenlerden misiniz? Hayal ve Umut Kavramı Hakkında; fener

Hayallerimiz ne kadar büyükler? Yeterince büyük hayallerimiz mi var yoksa sadece hayallerimizde görebilicek büyüklükteler mi? Hayata hep mantık çerçevesinde oldukça "gerçekçi" yaklaşmışımdır. Tabi kimi şeyler hariç. Hayallerimiz mesela... Çocuk dediğin büyük hayaller kurar, gerçekleşme olanağı olmasa bile büyüttükçe büyütür, e zaten adı üstünde hayaldir. Ama bazen öyle hayaller kurarsın ki olmasını,gerçekleşmesini istediğin... Ama işte onlar genelde gerçekleşmeyeceklerdendir, hayal olarak kalır.

Hayal Edenlerden misiniz? Umut Edenlerden misiniz? Hayal ve Umut Kavramı Hakkında; makaron

 Sen ki, olası bir hayalin varsa eğer, gerçekçidir, mantıklıdır, olabilme şansı vardır ama o artık hayal değildir. Umuttur... Büyümüşsündür, olgunlaşmışsındır yada... Hep hayaller kurardım küçükken ama sanki olgunlaşmıştım, her ne itmişti bu duruma beni hiç bilmem. Garipserdim uçuk hayaller kuranı, ben mi gariptim yoksa onlar mı bilmem... Yada gariplikle alakası yoktu bunun, karakter meselesiydi bir nevi. Hep çocuktum ama sanki erken büyümüştüm, erken gelişmişti düşüncelerim,karakterim. Enteresandır ki beni bu duruma iten birşey olduğunu sanmıyorum, çözemiyorumda aynı zamanda. Belkide çok normaldir kim bilir? 

Hayal Edenlerden misiniz? Umut Edenlerden misiniz? Hayal ve Umut Kavramı Hakkında; sabahattin ali

Ben hiç doktor olmak istemedim, ne pilot ne öğretmen ne de avukat. Ben 'bilemeyenler' dendim. Tek şeyi bilirdim, oda matematiği çokça sevmemdi, e o zamanlar pek bi meslek bilgim olmadığından matematikle ilgili bir meslek düşünüp dururdum. Hayır ben küçük düşünenlerden yada amaçsızlardan değildim. Gerçekleşecek gözüyle baktığım uçuk hayaller kurmamam benim küçük düşündüğüm anlamına gelmezdi. Evet, hiç birşey imkansız değildir diyeceksiniz biliyorum ama belki senin imkansızların vardır. Benim ve herkesde olduğu gibi, herkesin herşeye kapasitesi yetemeyeceği gibi. Sihirli güçlerimiz yok çünkü, istediğimiz herşey olsun. 

Hayal Edenlerden misiniz? Umut Edenlerden misiniz? Hayal ve Umut Kavramı Hakkında; salyangoz

"Ne olmak istiyorsun?" Diye sorduklarında herkes doktor,avukat,pilot yada ögretmen olmak isterdi. Doktor,avukat,pilot vs. demeyince garipserlerdi insanlar, küçümser gibi bir mimik takınırlardı, sanki her doktor,avukat olmak istiyorum diyenler doktor,avukat olabiliyormuş gibi! Aa pardon, artık herkesin olabildiği birşeyi nedendir bu kadar yükselttim? Doğru oda var... Hiç birşeyin kıymeti eskisi kadar değil, evet bunu ben 96 doğumlu biri olarak ben diyorum. Herneyse, hayaller diyorduk... 

Hayal Edenlerden misiniz? Umut Edenlerden misiniz? Hayal ve Umut Kavramı Hakkında; kedi

Çevremde kapasitesini bildiğim ama kendi yapabiliceğinden çok ilerde hatta zirvede şeyler isteyenler gördüm, bildiğiniz 'olamayacak' şeylerden yani ama nedendir bilinmez inanırdı insanlar, belkide kandırırlardı kendilerini kim bilir? Sanırım onları hiç anlayamayacağım... En basitinden bir örnek vereceksem eğer; 500 puan üzerinden değerlendirilen bir sınavda sallıyorum 200 puan yapan birinin 500 puan yapabileceğine inanıp 500 puanlık bi yer istemesi gibi birşey. Hayır, olamayacak birşey değil bir insan için, ama insanın karakteri belli kapasitesi belli. Kimin yapıp yapmayacağı bariz belli olur eğer tanıyorsan. Her baba yiğidin harcı değildir mishali... 

Hayal Edenlerden misiniz? Umut Edenlerden misiniz? Hayal ve Umut Kavramı Hakkında; sabahattin ali

İşte bahsettiğim şeyde bunun gibidir ki; insanlar kurduğu hayallerin gerçekçiliğini düşünmeden hareket ederler, kendilerini inandırırlar,kandırırlar ve gerçekleşmediğinde hüsrana uğrarlar. İnsan bilmez mi kendini? Olup olamayacak şeyleri? Hadi çocuktun belki ozamanlar ama ya şimdi? Yetişkin bir bireysin sen... Bu hayallerin ciddi ciddi olabiliceğini saf oldukları için inanıyorlar mıydı yoksa? Cümlelerim tükendi doğrusu. Yoksa 'hayal' dediğimiz şey hakikaten olmayacak şeyleri düsünüp; olacağını düşünmemiz ve inanmamız mıydı? Hiç olamayacağını bile bile 'hayal' lerdeki gibi... Evet doğru, öyleyse mantık çerçevesinde düşünmek hayal değildi, umuttu. Peki bu insanlar neden umut etmiyorduda hayallerin peşine düşüp hüsrana uğratıyorlardı kendilerini bile bile. İşte ben bunu anlamıyorum, küçükkende anlamıyordum, çocuk olmama rağmen biliyordum kendimi, çevremi bile ki; kendini bilmiyenleri bile. Belki de iyi bir gözlemciyimdir, insanları kendilerinden önce tanımak ne kadar olası bilinmez.Olası 'Hayal' dediğim 'umut' umu küçümsemeleri beni öylesine incitiyordu ki, ne var yani? Sizin gibi uçuk hayaller kurup hüsrana mı uğrayayım, bir de kesin olucakmış gibi insanların özgüven patlamasını hiç anlamıyorum, içimden 'Benle dalga mı geçiyorsun?' Demeden edemiyorum, ne demişler? Unutma evlat, hayallerin ne kadar büyük olursa hayal kırıklıkların da o kadar gürültülü olur. 

Hayal Edenlerden misiniz? Umut Edenlerden misiniz? Hayal ve Umut Kavramı Hakkında; deniz

Küçükken çocuktunuz, ama şimdi gercekçi düşünmenin, umut etmenin vakti gelmedi mi? Yoksa olası hayaller mi demeliydim? Sahi, size göre hayal ve umut kavramı nerede yer alıyor? Hayaller hakikaten gerçekleşmesini isteyip gerçekleşmeyen şeyler değil midir? "Hayal" kelimesi çok geniş bir kavram, herkes uçsuz bucaksız hayaller kurar, hayal gücümüz kuvvetlidir ama bahsettiğim şey bu degil, sadece bu anlattığım yönden düşünürseniz eğer, siz umut etmiyor musunuz? Tamam kabul ediyorum belki erken umut etmeye başlamış olabilirim ama olması gerekende bu değil mi sizce? Yoksa saçmalıyor muyum, umut kelimesini hayal kelimesi ile bağdaştırarak? Peki ya siz, hayal edenlerden misiniz? Umut edenlerden mi?

Doğrusu; bi edit yapmak gerekirsem eğer, hepimiz hayal kuruyoruz evet bunda bir sıkıntı yok ama kendimizi hayal ürünlerine kaptırmak değilde kendimizi umutlarımıza yöneltmemiz gerek bir yaştan sonra. Bu kadar saf olma diyesim geliyor kimi zaman karşı tarafa... Ama olmuyor tabi diyemiyorsun. Ucu açık bir konu olduğunu düşündüğüm bu konu bir yaz günü düşüncelerime kapılıp birşeyler yazarken defterime, aklıma geldi ve hemen bloğumu açıp yazmaya başladım.

Ben kafamda hayaller kurarım evet ama konu gerçeklik payına gelirse eğer gerçeklik payını düşünmeden hayallere kapılıp hüsrana uğramaktansa, umut etmeyi tercih ederim.

Yalnış mıyım? Her türlü eleştri ve yorumu heyecanla bekliyorum, bir an önce yazdıklarınızı okuyup cevaplamak için sabırsızlanıyorum, siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? ... ^-^

Yazılarımı beğeniyorsanız ve kaçırmak istemiyorsanız sağ taraftaki bu siteye katılın butonuna veya buraya tıklayın.  :)Bu yazı hakkındaki yorumlarınızı,görüşlerinizi, sorularınızı merakla bekliyorum. :)


Bana Ulaşabileceğiniz Başka Adresler;
FACEBOOK için :
facebook.com/sanatinsaklisirlari
TWITTER için :
twitter.com/YasminDelrey
INSTAGRAM için :
Instagram.com/sanatinsaklisirlari
GOOGLE PLUS için : plus.google.com/u/0/+YasminDelRey/posts
GMAİL için : yasmindelrey@gmail.com
YOUTUBE KANALI için : http://www.youtube.com/channel/UCjTzVEOKxVttOkDgB1nXaqg


Sevgilerle Yasmin DelRey / Yasmin'le Herşeyden Biraz



2 yorum:

  1. .blogunuzu takibe aldım ve en az yarım saattir inceliyorum çok sevdim

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Ben şuanxa aknemix jel kullanıyorum dermetoloji vermişti. Benim cildim yağlı ve sadece anlımda sivilcelerim çıkar bi de bazı dönemlerde çenemde. Nemlendirici etkisi var demişsiniz bu krem için ama. Doğrusu kaö senedir bu bitmeyen sivilcelerden bıktım acaba alsam mı karar veremedim yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil

Bumerang - Yazarkafe
back to top