17 Ekim 2016 Pazartesi

FilmEkimi | Voyage of Time - Life's Journey | Zaman Yolculuğu | İzlediğim filmler #5

Voyage of Time - Life's Journey | Zaman Yolculuğu | İzlediğim filmler #5

Herkese selam! Bugün hasta olmama rağmen bu soğuk havada Film Ekimi'nin son gününde arkadaşlarımla, Zaman Yolculuğu adındaki bu filme bilet alıp gittik. Fragmanını izlemesemde, bu film hakkında bana anlatılanlara göre kafamda filmi tasarlamış bir şekilde harika bir film bekliyordum. Aslında beklediğim gibide oldu. Filmin grafikleri,efektleri harikaydı. Filmi izlerken 3D olmasını dilerdim diye aklımdan geçirdim çünkü çok daha zevk verirdi bence. 

Voyage of Time - Life's Journey | Zaman Yolculuğu | İzlediğim filmler #5

Neyse filmin içeriğine geçelim; Film, Dünya'da henüz canlıların yaratılmadığı zamandan yani Dünya'nın oluşumu ile başladı dolayısıyla o canlıların yaratıldığı süreye kadar hepimizin az çok bildiği doğrultada Dünya'da doğa olayları gerçekleşti. Bu olaylar gerçekten çok güzel bir şekilde filme yansıtmılıştı. Sonrasında böcekler,balıklar vs. canlıların oluşumuna değinildi. Buranın fazla uzatıldığını düşünüyorum açıkcası, bu bölüme daha kısa değinilip diğer olaylara daha çok yoğunulsaymış daha süper olurmuş. Bu arada filmin başından sonuna kadar olayları yorumlayan bir kadın ve Tanrı'ya seslenen.

Voyage of Time - Life's Journey | Zaman Yolculuğu | İzlediğim filmler #5

Filmde bu olayların yanı sırada arada kesit kesin Dünya'mızın şuanki halinden görüntülere yer veriyordu. Ki bence bu kısımlara değinilmeseymişte olurmuş yada daha detaylı ve fazla gösterselermiş çünkü belli belirsiz bazı şeyler çok anlaşılmıyor. Ama benim anladığım bu kısımların konulma nedeni; bize sunulan bu güzelliklerin ve insanların durumunun şuanda ne halde olduklarıydı yani eski zamandan bu yana kötü bir halde olmasıydı. Başka bir çıkarım yapamadım malesef.

Voyage of Time - Life's Journey | Zaman Yolculuğu | İzlediğim filmler #5

Daha sonra çok kısa bi süre ejderhaların varlığını gösterilmesinin ardından düşen bir göktaşı ile hepsinin öldüğünü sonrasında maymunların yaratılmış olduğunu bize gösterildi.Hemen ardından insanların varlığını bize 4-5 kişi ile maymunlardan hemen sonra göstermiş olmalarını; filmin Darwin  teorisine dayanarak yapıldığını anlıyoruz. Maymunu andıran bu ilk 4-5 zenci erkeğin avlandığı kesitler vardı. Zamanın dahada ilerlemesi ile aralarında hamilede olan bir kaç kadının ve çocuklarınında olduğunu görüyoruz. Zaman daha da geçiyor ve Dünya'da yer alan modernleşmiş bir şehirde yani şuanki dönemde apartmanların olduğu bir yerde sarışın bir kız çocuğu gösteriliyor. Ve Son. Evet filmden çıkalı 1-2 saat oldu şuan hatırladığım bu.

Voyage of Time - Life's Journey | Zaman Yolculuğu | İzlediğim filmler #5

Yani bana sorarsanız ben o esnada bitmesini beklemiyordum. Yani böyle bitmemeliydi bence. İnsanlığın yaradılışı ve yaradılışından sonra Dünya'da gelişen onca şeye,insanlığa çok daha fazla süre tanınmalıydı bence. Çok az ele alınmış olduğunu düşünüyorum. Hadi tamam ona birşey demiyorum ozaman bari Dünya'nın sonundan bahsedilseydi biraz veyahutta şuanki Dünya'nın halinden arada kesit kesit verdiklerinde daha belirli ve uzun şeyler koysalardı. Bilmiyorum, bunlar benim görüşüm ve yorumum. Eğer anlamamış olduğum veya kaçırdığım birşey varsa yazarsanız sevinirim. Ama söyelemliyimki ben her şeye rağmen beğendim filmi. Kesinlikle izleyin derim. Ki gelin burda iki sohbet edip tartışalım. ^-^

Voyage of Time - Life's Journey | Zaman Yolculuğu | İzlediğim filmler #5


Yazılarımı beğeniyorsanız ve kaçırmak istemiyorsanız sağ taraftaki bu siteye katılın butonuna veya buraya tıklayın.  :)Bu yazı hakkındaki yorumlarınızı,görüşlerinizi, sorularınızı merakla bekliyorum. :)
(Fotoğraflar bana ait değildir!)


Bana Ulaşabileceğiniz Başka Adresler;
FACEBOOK için :
facebook.com/sanatinsaklisirlari
TWITTER için :
twitter.com/YasminDelrey
INSTAGRAM için :
Instagram.com/sanatinsaklisirlari
GOOGLE PLUS için : plus.google.com/u/0/+YasminDelRey/posts
GMAİL için : yasmindelrey@gmail.com
YOUTUBE KANALI için : http://www.youtube.com/channel/UCjTzVEOKxVttOkDgB1nXaqg


Sevgilerle Yasmin / Yasmin'le Herşeyden Biraz

4 yorum:

  1. Terence Malick'in diğer filmlerini seviyorum, özellikle Cennet Günleri filmini, bu filmi de merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. Paylasiminiz icin tesekkürler merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim, izledikten sonra yorumlarınızı bekliyorum ^-^

      Sil

Bumerang - Yazarkafe
back to top